El Projecte

Per què surten al carrer les comunitats religioses? Què tenen en comú la celebració d’una processó catòlica, una festivitat sikh, una predicació evangèlica en una plaça, una meditació budista a la platja i la celebració del final del Ramadà en un parc? I en què es diferencien? Com es gestiona la presència pública de la religió a ciutats com Madrid i Barcelona? I és que malgrat les teories de la secularització auguraven un futur poc prometedor per a la religió, avui dia la ciutat és testimoni del creixement de manifestacions religioses. El projecte “Expressions Religioses a l’Espai Urbà a Madrid i Barcelona” (EREU – MyB) analitza les complexitats imbricades en l’encaix de la diversitat religiosa en els espais públics de Madrid i Barcelona.

Saber-ne més…

Placeholder

El projecte


Per què surten al carrer les comunitats religioses? Què tenen en comú la celebració d’una processó catòlica, una festivitat sikh, una predicació evangèlica en una plaça, una meditació budista a la platja i la celebració del final del Ramadà en un parc? I en què es diferencien? Com es gestiona la presència pública de la religió a ciutats com Madrid i Barcelona? I és que malgrat les teories de la secularització auguraven un futur poc prometedor per a la religió, avui dia la ciutat és testimoni del creixement de manifestacions religioses. El projecte EREU – MyB (Expressions religioses a l’espai urbà a Madrid i Barcelona) analitza les complexitats imbricades en l’encaix de la diversitat religiosa en els espais públics de Madrid i Barcelona.

Saber-ne més…


PROJECTE
EREU-MyB

El projecte EREU-MyB (Expressions religioses a l’espai urbà a Madrid i Barcelona) és un estudi de casos múltiple sobre la visibilitat de la diversitat religiosa a l’espai públic contemporani a través de l’anàlisi de les expressions religioses de cinc confessions religioses a la via pública.

La idea d’investigar les expressions religioses a l’espai públic va néixer a Barcelona a través d’una recerca finançada per la Direcció General d’Afers Religiosos (RELIG 2014). El treball que es presenta a la web és resultat del projecte I+D finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat per al període 2016-2018 (referència del projecte: CSO2015-66198-P). El projecte està liderat pel grup de recerca ISOR (IP Mar Griera) de la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb la participació de Mónica Cornejo i del grup de recerca GINADYC-ARESIMA de la Universitat Complutense de Madrid.


0
Investigadors